2022. január 7., 13:40

A kormány döntött a Covid-automata sorsáról

A kormány a pénteki online ülésén jóváhagyta azt a határozatot, amelynek értelmében a COVID automata felfüggesztve marad január 18-ig bezárólag.

koronavírus, COVID-19, maszk, tesztelés
Fotó: TASR

Erről Zuzana Eliášová, a Szlovák Egészségügyi Minisztérium szóvivője tájékoztatott pénteken.

A COVID automatát

eredetileg a kijárási tilalom idejére függesztették fel.

Mivel ez utóbbi január 10-től nem érvényes, a kormánynak újabb határozatot kellett elfogadnia a COVID automata felfüggesztéséről.

A kormány jóváhagyta a COVID automata felfüggesztését január 18-ig bezárólag. A kabinet határozata értelmében a COVID automatát a kijárási tilalom idejére függesztették fel. Mivel a kijárási tilalom vasárnap véget ér, hétfőtől automatikusan életbe lépne a COVID automata, a kormánynak ezért határoznia kellett a felfüggesztéséről

- fejtette ki Eliášová.  

Hétfőn (január 10.) megszűnik az éjszakai kijárási tilalom. Érvényben marad ugyanakkor az összes eddigi óvintézkedés, amely az üzleteket, szolgáltató egységeket, szállodákat, síközpontokat és távolsági járatokat érinti. Nem szűnik meg a veszélyhelyzet és a gyülekezési tilalom sem. Hatnál több személy nem gyülekezhet egy helyen.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.