2023. november 17., 15:48

A jövő évben oldaná viszonyát az európai szocialistákkal a Smer

A jövő évben, 2024 folyamán a Smer-SD-nek meg kell oldania kapcsolatát az Európai Szocialisták Pártjával (PES). Ezt Robert Fico miniszterelnök és pártelnök jelentette ki a párt pénteki kongresszusán mondott beszédében.

Robert Fico
Fotó: TASR

Fico Monika Beňovát javasolja az európai parlamenti választások jelöltlistájának vezetőjeként, ugyanakkor megerősítette, hogy a párt alelnöke, Ľuboš Blaha is érdeklődést mutat a választások iránt.

Senki nem fog csúszni a földön, és nem áll szándékunkban meghátrálni elvi szuverén álláspontunktól alapvető témákban.

Berlini miniszterelnöki látogatásom, amely a hagyományos prágai utazást követi, sokat árul majd el” - mondta Fico az európai szocialistákkal való kapcsolat témájában.

Tudvalévő, hogy az Európai Szocialisták Pártjának vezetése az idén októberben úgy döntött, hogy felfüggeszti a Smer-SD és a Hlas-SD  pártok tagságát az európai tömörülésben. Az őszi előrehozott parlamenti választást követően, a kormánykoalíció bejelentése után döntött a felfüggesztés mellett a PES, azzal magyarázva döntését, hogy aggodalmak merültek fel a két párttal kapcsolatban a radikális jobboldali párttal közös koalíció miatt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.