2023. szeptember 24., 15:09

A határvédelem megerősítése megállíthatja a migrációt

A TA3 hírtelevízió A politikában című vitaműsorának Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és Robert Fico (Smer-SD) ellenzéki pártvezér volt a vendége.

Hatáérőrizet
Boris Kollár - Robert Fico
Fotó: TASR/ma7

A műsorban elsősorban az illegális migráció problémájáról volt szó.

Mindketten egyetértettek abban, hogy a határok ellenőrzésének megszigorítása lehet a megoldás.

Kollár, ha mozgalma a leendő kormány tagja lesz, lépéseket tesz az illegális migráció ellen.

Robert Fico megismételte azt a korábbi kijelentését, hogy rendőri és katonai egységeket kell bevetni és szükség esetén erőszakot is alkalmazni kell.

A házelnök szolidáris mozgalomnak nevezte az általa vezetett politikai tömörülést, amely nem tolerálja a gazdasági migrációt. Eljöhet az idő, amikor a migránsok nem csámborogni fognak Szlovákiában, hanem itt ragadnak, ezért védeni kell a határokat.

Fico szerint elindulhat egy láncreakció: Németország lezárja a cseh határt, Csehország automatikusan lezárja a szlovák határt. Ezért már most őrizni kell a szlovák-magyar határt.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a Smer-SD elnöke megismételte korábbi véleményét, hogy Szlovákiának nem kellene semmiféle fegyvert és hadianyagot Ukrajnába küldenie. Inkább tíz évig tárgyalni kell a békéről, mint tíz éven át fegyvereket szállítani oda, elvégre a végén ismét csak tárgyalni kell a békéről.

Azt is hozzátette, hogy a geopolitikai helyzet változik és Szlovákia nem maradhat statikus. Az EU-nak mindent meg kellene tennie, hogy azonnal végetérjenek  a hadműveletek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.