2023. szeptember 8., 13:08

A háromból egyetlen témát sem sikerült megnyitni ma a parlamentben

A megbízott kormány javasolta három témáról kellett volna pénteken döntenie a szlovák parlamentnek. A képviselők egy részének távolmaradása miatt azonban két ízben sem tudták megnyitni az ülést.

szlovák parlament 2023-09-08
Fotó: TASR
A Büntető Törvénykönyv módosítása

Nem tárgyaltak a Büntető Törvénykönyv módosításáról, nem volt elég képviselő az ülésteremben, mindössze 48-an voltak jelen.

A büntető törvénykönyv módosítása azt célozza, hogy megfelelő, speciális ellenőrzés alá kerüljenek azok, akiket ambuláns gyógykezelésre köteleztek.

A gyermekorvosok helyzetével sem foglalkoztak

A szükséges számú képviselő hiánya miatt a parlament nem volt határozatképes a második rendkívüli ülés alkalmával sem, ezért Boris Kollár, a parlament elnöke berekesztette az ülést.

Az ülésen az egészségügyi törvény módosításáról kellett volna tárgyalniuk a képviselőknek; a kormány már jóváhagyta a módosítást, beleértve a gyorsított eljárásra vonatkozó javaslatot is. A sürgősségi rendelők nyitvatartási idejét lerövidítenék, a javaslat szerint 22 helyett csak 20 óráig lennének nyitva, és a páciensek által fizetendő díjakat is emelnék.
A külföldiek tartózkodási igazolásáról szóló ülés sem indult el

Nem nyitották meg a képviselők a külföldiek tartózkodási igazolásáról szóló parlamenti ülést sem, mivel a rendkívüli ülésen mindössze 65 képviselő jelent meg.

A módosítás értelmében a rendőrségnek nem kellene minden külföldi számára tartózkodási igazolást kiállítani. Ez a továbbiakban nem lenne kötelező, csupán lehetőség.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.