2021. december 26., 17:28

2022-ben csak normális munkára vágynak az orvosok

Ezt jelentette ki Marián Šóth, a Magánorvosok Szövetségének elnöke a TASR megkeresésére. Ambuláns orvosként és egészségügyi szolgáltatást nyújtó személyként pedig azt várná el, hogy változzanak a körülményeik és munkájuk értékelése.

Marián Šóth ASL
Marián Šóth, a Magánorvosok Társulásának elnöke
Fotó: TASR

Szeretné, ha a fiatal orvosok jobban hajlanának az ambuláns praxis felé, de szerinte az is üdvös lenne, ha elkezdődne a rendelők személyzetének lecserélése.

Abban a tekintetben, hogyan becsüli meg a kormány az egészségügyiseket, szkeptikus. Hozzátette: attól tart, tovább mélyül a szakadék – gondot okozhat a nem kellő finanszírozás, a rendelők bezárása és a hosszabb várakozási idő, elégedetlenek lesznek a betegek és ennek következtében frusztráltabbak az egészségügyi dolgozók.

Úgy véli, a pandémia jegyében telt 2021-es évben semmi pozitívum nem történt az ambuláns orvosok számára.

Konstatálta az is, hogy Szlovákiának volt 

a legjobb oltásellenes kampánya”.

Bírálta az oltások rossz startját, a regisztráció nehézségeit, a hosszas sorban állást a vakcinára, az oltóanyag hiányát, a Szputnyik V körül kialakult helyzetet és az oltási lottót. Úgy látja, jelenleg próbáljuk behozni a lemaradást.

Elégedetlen azzal is, hogy nem sikerült emelni az ambuláns orvosok társadalmi megbecsülését. A kormány és politikusok átnéznek rajtuk és kihasználják őket. Állandóan célkeresztben érzik magukat.

Hisz minek beismerni a saját hibát, ha nagyon könnyen rámutathatunk a rendelőkben lévő rossz orvosokra?”

– kérdezte.

Hozzáfűzte: az orvosok továbbra is megvetéssel találkoznak, munkájukat gyakran  semmibe veszik. Pedig éppen az ambuláns orvosok azok, akik sokszor „helyettesítik” az ún. fehér medicinát, amit a legtöbb kórház nem végez.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.