2020. január 29., 12:16

"2013-ban kaptam egy fotót egy szép nőről" - Danko elismerte a közte és Zsuzsová közt zajló beszélgetést

Andrej Danko a kamerák elé állt, hogy a nyilvánosság előtt adjon magyarázatot a közte és Alena Zsuzsová közt zajló telefonbeszélgetés részleteiről. A szlovák parlament elnöke az üggyel kapcsolatban azt mondja, alapvető emberi jogai sérültek, az ellenzék azonban rendkívüli parlamenti ülésen váltaná le tisztségéből.

Andrej Danko
Fotó: TASR
"2013 körül kaptam egy fényképet egy szép nőről"

- árulta el Danko az újságíróknak, hozzátéve: a fotót éppen azokban a napokban kapta, amikor zajlott a válása. 

Mint utalt rá,

Zsuzsovával egy kötetlen és talán kissé frivol beszélgetést folytatott, de sem politikáról, sem más egyéb "érzékeny" témáról nem ejtettek szót.

"Ma már tudjuk, hogy különböző identitások mögé bújt, hamis fényképeket küldözgetett, és egy csali volt" - mondta el Danko.

Elárulta azt is,

telefonjában Zsuzsová számát egy "csaj Érsekújvárból" név alatt mentette el.

Danko szerint a Zsuzsovával folytatott kommunikációja semmilyen jelentőséget nem játszott a szakmai és magánéletére nézve, ezt azonban nem mondhatja el azokról a praktikákról, amelyek segítségével ennek a beszélgetéseknek a részleteit most közzétették.

A szlovák parlament elnöke ezzel kapcsolatban titkosszolgálati módszereket emlegetett.

Véleménye szerint a hangfelvételt azért hozták nyilvánosságra, hogy azzal politikai támadást indítsanak az SNS ellen.

Danko korábban azt mondta, hogy az Alena Zsuzsová név nem mond neki semmit. A szóvivője, Tomáš Kostelník közölte, 33 nappal a választás előtt nem fognak részletekbe menően válaszolni „célzatos kérdésekre”. Megismételte, hogy Danko nem találkozott Alena Zsuzsovával.

Mint ismert, Alena Zsuzsová egyike azoknak a személyeknek, akit a Kuciak-gyilkosság ügyében megvádoltak.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.