2020. március 10., 17:52

Vokscsata után, nagyobb járvány előtt? A választás és a koronavírus mindent vitt februárban

A februári hónapban két dolog folyt még a csapból is, a politikusok és a választásokon induló pártok üzenetei a választókhoz, valamint a koronavírus miatti mediális dömping.

Videó:  ma7

A választásokról felvidéki magyarként elmondhatjuk: az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a kormányzó maffiaormányt sikerült leváltani, miközben a magyar képviselet elvérzett. A koronavírus viszont a messzi Kínából elért bennünket is, pedig azt gondoltuk, hogy ez elég messze van ahhoz, nehogy bekopogjon az ajtón. A Címlapsztoriban a ma7 médiacsalád újságírói is ezeket a forró témákat feszegették a maguk szubjektív módján. 

A műsor legújabb adásában Somogyi Szilárd műsorvezető irányításával a ma7 médiacsalád három újságírója: Kolek Zsolt politikai rovatvezető, Matus Tibor gazdasági rovatvezető és Kövesdi  Károly a Magyar7 hetilap vezető szerkesztője mondja el véleményét a választások tanulságairól, a felvidéki magyar jövő újragondolásáról.

Elhangzik az is, hogyan kampányoltak egyes pártok vastag kormánypénzen, csak épp az eredmény lett lelombozó: két százaléknyi. Falun erre csak azt mondanák, ez bizony bukta lett.

Vajon meg tudja-e még szólítani újra a későbbiekben a magyar képviselet az elmúlt 30 évben a politikai teljesítményből kiábrándult magyar szavazókat, játékban van-e még a magyar kártya és vajon ki használja ezt?

Mi is a Matovič-jelenség, és hova vezethet ez az ösvény, mire számíthat az új kormánytól a magyar választó? Ez is nagy kérdés.

A másik téma, ami mindent tarolt az elmúlt hetekben, az a koronavírus. Ezt eddig kényelmesen hátradőlve, messziről szemléltük, biztonságban éreztük magunkat, hiszen ki látott már igazi kínait? A vonat azonban, amit balról vártunk, jobbról érkezett, hiszen az Olaszországban síelők, a velencei karneválra látogatók, Milánó csodálatos építészeti örökségét a tavasz szünet idején csodálók bizony behozták a kockázatot a biztonságosnak vélt környezetünkbe.

Témánk tehát volt elég, időnk kevésbé, de a végeredményt jó szívvel ajánljuk figyelmükbe. Nézzék velünk a Címlapsztori legújabb adását!
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.