2019. december 14., 23:35

Vízsodorta históriák - Csiliznyárad (második rész)

A Vízsodorta históriákban Csiliznyárad falujába térünk vissza. Egy 1947 telén megtörtént eset tanúi lehetünk. A nyolc gyerekes özvegy, Bábics Mária szomorú históriáját a még élő két gyermeke, a kilencvenhat esztendős Rózsi néni és a nyolcvan éves Pali bácsi mesélik el. Mi volt a bűne ennek az asszonynak? Mit követtek el gyermekei? Felfogja-e, megérti-e egyáltalán valaki a filmben hallottakat? Tartás és gerincesség, hit és töretlen nemzettudat. Ez csiliznyáradi barangolásunk második epizódjának üzenete. Nézze velünk!

Videó:  VKL Stúdió

Az igazságot magukban hordozzák az emberek. Azok, akik éppen mellettünk bandukolnak a járdán, azok, akik a szomszédban laknak, de már régen néztünk át hozzájuk. Csak meg kellene szólítani őket. Azért..., igen, azért az igazságért. Csak meg kellene fogni a kezüket, csak kérni kellene őket, hogy üljenek le és meséljenek. Hogy meséljék el a magyarok igazságát. Egyszerűen, kendőzetlenül, könnyes szemmel, esetleg fanyar mosollyal.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.