2021. október 29., 18:00

Őszi vitaminbomba – VIDEÓ

A gesztenye az ősz egyik kihagyhatatlan termése. Legyen az a vadgesztenye, amiből a gyerekekkel különféle kézműves alkotásokat készíthetünk, vagy éppen a szelíd változat, amely emberi fogyasztásra alkalmas. Ebben a videóban a szelídgesztenye közreműködésével igazán tápláló egytálételt készítünk.

Erről az őszi gyümölcsről sokaknak a gesztenyepüré, vagy a sült gesztenye juthat eszébe, de rendkívül jó tulajdonságokkal bír, ezért iktassuk be az étrendünkbe.

Néhány információ, amit talán kevesen tudhatnak:

Antioxidáns hatású, ”sejtvédő” E-vitaminban bármelyik gyümölcsnél gazdagabb. Meglehetősen magas az úgynevezett vízben oldódó vitaminok közül a B1-vitamin (200mg/100g), a B2-vitamin (250mg/100g), valamint a B6-vitamin (0,32mg/100g) mennyisége is. Kevéssé ismert, hogy a C-vitamin tartalom is jelentős a gesztenyében, 30 mg/100g  ami a málnáéhoz és a ribiszkééhez hasonlóan magas érték. Zsiradékot a gesztenye csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz, koleszterint pedig egyáltalán nem. Továbbá kiváló élelmi rost forrás, ennek köszönhetően többek között csökkenti az éhségérzetet, elősegíti a jó bélműködést, így jó szolgálatot tehet a méregtelenítő- és fogyókúrák során.

A fentiekből kiindulva valóban egy szuperélelmiszerről beszélünk. Reméljük, meghoztuk a kedvüket a videóhoz és az étel elkészítéséhez!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.