2024. május 31., 18:00

Mekkora kihívás mozgásra bírni a mai gyerekeket? - VIDEÓ

A feltett kérdésre Gaál Attila, a Gaál Wrestling Team alapító edzője próbál választ adni, aki a hét minden napján délutánonként azon fáradozik, hogy tartást, kitartást, állóképességet és sportszerűséget csepegtessen hároméves kortól egészen a tizenévesekig mindenkibe. 

Videó:  ma7

A szabadfogású birkózás mestere azt mondja, az alapot mindenképpen az iskolák testnevelés óráin kéne elsajátítaniuk a gyerekeknek, de sokszor találkozik azzal a jelenséggel, hogy akik újonnan érkeznek, nem képesek bukfencet vetni, guggolni, fekvőtámaszt nyomni, tehát nem urai saját testüknek. 

A sport fontossága elvitathatatlan, az, hogy mennyi mindennel gazdagodik közben a gyermek, számára talán csak a későbbiekben lesz világos, vannak azonban, akik már most is érzik, mennyit változtak fizikailag és szellemileg is általa.

A videóban egy édesanya is megszólal, aki mindhárom gyermekét úgy neveli, hogy a testmozgás szerves része legyen a mindennapjaiknak, hiszen ahogy elmondta: 

Sokkal jobban tisztában vannak ezáltal a fizikai, de a szellemi erejükkel is. 
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.