2024. június 4., 15:01

Autós-motoros békemenet Trianon évfordulójára - VIDEÓ

A trianoni békeszerződés évfordulója kapcsán Felvidék-szerte is rengeteg megemlékezés zajlik, vannak, amelyek egészen rendhagyóak és vagányak. Az egyik ilyen az Új Egység Mozgalom által ötödik alkalommal megszervezett Trianon 104 autós-motoros felvonulás, amely Dunaszerdahelyről a Csallóközi Múzeum előtti Trianoni Országzászlótól indult a párkányi Szabadság-térre egy komáromi megállót is beékelve. 

Stábunknak egy résztvevő elmondta, a motoros társadalom kiváltképp a szívén viseli ezt a kérdést. Szomorúan látják, hogy egyre kopik a magyarság, ezért tartják fontosnak felhívni a figyelmet arra, ne dobjuk el gyökereinket, vállaljuk büszkén és emlékezzünk méltón nemzetünk gyászos napjaira, hogy okuljon belőle az utókor. 

Mikóczy Zoltán, a dunaszerdahelyi indulás szervezője elmondta, ez a csendes tiltakozás mára békemenetté módosult, amivel arra szeretnének rávilágítani, hogy újra legyen béke Európában és a világban is.

Öt évvel ezelőtt, a századik évforduló kapcsán jött az ötlet, hogy ilyen jellegű megemlékezéssel húzzák alá ezt a napot, a pozitív visszajelzések pedig megerősítették őket abban, hogy folytassák, így hagyományt kívánnak teremteni az autós-motoros trianoni békemenetből. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.