2020. július 24., 17:00

A pénzünk szavazat arra, milyen életet akarunk élni - A Zero Waste életmód

A Kávézó stúdiójának vendége ezúttal Csank Veronika, egy ambíciózus fiatal lány, aki szívén viseli bolygónk sorsát. Igyekszik környezettudatosan élni, minimális hulladékot termel, mellőzi a műanyag használatát, elmondása szerint évek óta nem vett tisztítószert. Három rendkívül könnyen beszerezhető és olcsó hozzávalóból készít univerzális tisztítószert. Felfigyelt arra is, hogy milyen hatalmas a divat ökológiai lábnyoma is, így igyekszik másodkézből vásárolni, amit csak lehet, illetve a már újonnan megvásárolt darabokból gazdálkodni. Ahányszor csak teheti, a tömegközlekedést választja. Nézze velünk a beszélgetést!

Videó:  ma7

Stúdióvendégünk úgy érezte, nem elég, ha saját maga betartja a környezettudatos életmód szabályait.  Saját környezetében is érzékelte, az embereknek túl kevés információjuk van ahhoz, hogy megértsék, miért is fontos igazán, hogy környezettudatosabb üzemmódba váltsunk.

A közösségi felületeken Zero Waste Felvidék nevű csoportot alapított, amelynek elsődleges célja az információhiány kiküszöbölése. Hasznos tudnivalók és tippek gazdagítják a csoportot és rendkívül segítőkész közösség formálódott, ahol egymásnak tanácsot adva segítik a tagok a másikat.

Ha pedig egyszer elindul a munka, nem áll meg itt.

Sokan keresik fel Veronikát együttműködést ajánlva, vagy éppen előadást kérve tőle. Ő pedig szívesen viszi mindenhova az üzenetet, ami nem más, mint hogy senkinek sem kell tökéletesen csinálnia mindent, magunkhoz képest próbáljunk meg mindig többek és jobbak lenni és akkor a Föld is hálás lesz nekünk. 

Nézze velünk a tanulságos beszélgetést!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.