2022. november 1., 18:00

Világbajnokságot nyertek az örökifjú veterán birkózók – VIDEÓ

Csallóköz sok kitartó és sikeres sportolóval büszkélkedhet, akik időt és energiát nem spórolva nap mint nap küzdenek az eredményességért. A sok-sok lemondással és munkával járó sportolói életforma azonban idővel meghozza gyümölcsét és a hőn áhított siker sem marad el. A két csallóközi sportember, Gaál Attila és Raisz Attila számára ez a várva várt diadal a bulgáriai Plovdivban megrendezett veterán világbajnokságon jött el, ahol a legnagyobb álmuk teljesült azzal, hogy az ő nyakukba akasztották a legfényesebben csillogó érmet.

 

A dunaszerdahelyi származású Gaál Attila szabad stílusban, 100 kilogrammos kategóriában versenyzett. Ellenfelei összesen csak egy technikai pontot tudtak ellene szerezni, sőt négy mérkőzésből hármat kétvállas győzelemmel fejezett be.

Saját elmondása szerint egész életében erre a diadalra vágyott, ez hajtotta előre és ez adott neki erőt a nehéz pillanatokban. Biztos benne, hogy a jövőben edzőként is nagyobb lendülettel és odaadással tudja majd sikerhez vezetni a Dunaszerdahelyi Birkózóklub sportolóit.

A nagymegyeri származású Raisz Attila  szabad stílusban, 78 kilogrammos kategóriában bizonyult a legjobbnak. Saját csoportjában öt pont előnnyel végzett az első helyen, az amerikai és az albán ellenfelét utasította maga mögé. Idén immár harmadik alkalommal mérettette meg magát a veterán világbajnokságon, a tavalyi évben már sikerült egy világbajnoki bronzérmet szereznie.

A harmadik hellyel azonban nem elégedett meg, úgy érezte, hogy megfelelő felkészüléssel képes lesz mindenkit maga mögé utasítania, ami végül be is bizonyosodott.

Szerinte az ember bármire képes, ha tudja, hogy mit akar elérni az életben, és végsőkig kitart álmai megvalósítása mellett. Ezt az életfelfogást igyekszik átadni a továbbiakban is edzőként a Nagymegyeri Birkózóklub növendékeinek.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.