2023. június 12., 18:02

Tisztelet és tolerancia jellemezte idén is a Slovak Open elnevezésű kyokushin karate bajnokságot - VIDEÓ

Izgalmas nemzetközi karateviadal zajlott szombaton a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban, ahol négy ország több mint 104 sportolója küzdött az érmekért. A viadalt minden évben a kyokushin karate népszerűsítése, illetve a résztvevő klubok közötti nemzetközi kapcsolatok kialakítása céljából rendezik.

Kívülállóként is könnyen észrevehető, hogy a karate ugyan egy küzdősport, de ennél jóval mélyebb filozófiája van. Ez egy életmód, amely nem arról szól, hogy hogyan lehet másokkal szemben eredményeket szerezni, sokkal inkább arra keresik a választ a sportolók, miképpen tudnak önmagukban változást előidézni.

Sensei Darnay Barnabás, a verseny szervezője is ebben a szellemben oktat karatét Bősön, immár 25 éve. A bősi klub 17 versenyzőt indított a versenyen, akik szép eredményeket értek el.

A színvonalas verseny idén is a bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo klub szervezésében valósult meg, a megmérettetésen óvodás korosztálytól egészen a felnőtt korosztályig versenyeztek a karatékák.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.