2022. augusztus 5., 18:00

Felvidék ismeretlen büszkeségei igazi őserővel bírnak - VIDEÓ

Törökországban megállítják őket és autogrammot kérnek tőlük, Kínában, Koreában mindent megadnának, hogy tőlük tanulhassanak. Mi, itt a Felvidéken pedig alig tudunk róluk valamit. 

Mint a mesékben, minden egy véletlennel indult, amikor megvásároltak egy íjat az időtöltés kedvéért. Ott eldőlt minden, bevésődött és a bőrük alá kúszott a nyílvessző. Nem volt megállj és ez így van jól. 

Az első vásárlástól csak 2 évnek kellett eltelnie és bemutatókat tartottak, kisebb versenyeket nyertek, majd nyolc évvel később, életük első világversenyén is elhozták az aranyat. Ott elhitték, van helyük a világ íjászai között. 

A Bogár névnek az íjásztársadalomban súlya van. Aki igazán kemény ellenfelet akar magának, Bogár Pétert hívja ki, aki eddig alig-alig talált erősebb ellenfélre. Felesége szerint őserő van benne, ami megmagyarázhatatlan helyzetekben segítette már őt át. 

Bogár Péter és Bogár Valéria a Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub vezetői. Céljuk, hogy átörökítsenek valamit a 9.-10. századi íjhasználatból és felhívják az emberek figyelmét arra, hogy eleinktől még bizony a 21. században is bőven tanulhatnánk. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.