2023. április 23., 18:01

A sakktáblán rajta van az egész élet - VIDEÓ

A galántai különleges nevű tizenegy éves Mészáros Casey Ryan többezer sakkmeccset tudhat már maga mögött. Tehetségére családja figyelt fel, mikor röviddel a játékszabályok elmagyarázása után ötévesen megnyert egy falusi bajnokságot a nálánál legalább tíz évvel idősebbek körében. 

Ekkor döntöttek úgy a szülők, hogy fejlesztik kisfiuk adottságát. Edzőt és sakk-kört keresve számára heti rendszerességgel hordták és hordják a mai napig Pozsonyba, ezen kívül magyar és csehországi trénereket is biztosítottak neki, hogy nyelvi tudása mellett minél több módszerrel is találkozzon. 

Azóta Ryan megnyert egy Európa-bajnokságot és ezekben a pillanatokban is a szlovák bajnoki címért küzd.

Édesanyjával és vele beszélgetve az az érzésem, amit később szavakkal alá is támasztottak, hogy ez a család példaértékűen összezár, hogy Ryan az álmait élhesse. A szülők minden hétvégén bőröndökkel rakják meg a kocsit és kísérik szemük fényét a mérkőzésekre. Ott izgulnak érte és támogatják mindenben. 

Újra értelmet nyer számomra, hogy hiába tehetséges egy gyerek, ha nincs mögötte a támogató családi háttér, könnyen kárba veszhet, de Ryan jól választott szülőket magának és a videó utolsó pillanataiban látszik, nagyon is tudatában van annak, mennyit köszönhet édesanyjának és édesapjának és hogy ebben a hármas kötelékben hihetetlenül büszkék egymásra a családtagok. Jó volt velük tölteni a délelőttöt! 

Ryan eredményeiről a későbbiekben beszámolunk.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.