2022. július 8., 18:00

,,Van, e szép világról, mondanivalójuk!'' A Mentálisan sérültek versfesztiválján jártunk - VIDEÓ

Tizenharmadszor került sor a Carissimi Nonprofit Alapítvány és a Mentálisan Sérülteket Segítők Társasága galántai szervezetének rendezésében a fogyatékossággal élő fiatalok versmondó fesztiváljára. Az eseménynek a felújított taksonyi művelődési központ adott otthont idén is, úgy mint tavaly. A község polgármestere, Mészáros Márta, bérmentve ajánlotta fel a helyet. 

Minden évben izgatottan várják a résztvevők a fesztivál kihirdetését. Idén is nagy örömmel és még nagyobb izgalommal várták. Hónapokon át készülnek egy-egy produkcióval, hogy azt legjobb tudásuk szerint adják elő. 

A zsűriszékekben idén Bodri Eleonóra, Zupko Mária, Zsidó János és Busánszky Máté foglaltak helyet. Máté gimnazista fiú, aki fiatal kora ellenére is nyitott szívvel figyelte a délelőtti eseményeket és elragadtatva értékelte azokat. 

A szünetekben a Galántai Kodály Zoltán gimnázium tanulóinak színvonalas produkcióit élvezhették a megjelentek. Szőcs Emese énekkel buzdította a résztvevőket, néptáncbemutatóra is sor került, valamint  Busánszky Máté is felpezsdítette a hangulatot a bűvészmutatványaival

A délutáni órákban Gál Tamás, A helység kalapácsa című feldolgozását tekinthették meg az összegyűltek. 

Fontosak az ilyen események, de talán még fontosabb, hogy tudósítsunk róluk, hiszen ahogy Zsidó János esperes-plébános is mondta, mindannyian Isten gyermekei vagyunk és szerepelünk a terveiben. A speciális igényű és neveltetésű emberek bizonyára példaként kell, hogy álljanak előttünk szerethetőségükkel és önzetlen szeretetükkel. 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.