2023. február 5., 18:01

Nagymácsédon hosszú idő után újjáéledt a Csemadok - VIDEÓ

A mátyusföldi kis nyelvsziget, Nagymácséd kulturális élete az elmúlt cirka tizenöt évben komoly hanyatlásnak indult. Elmaradtak a korábban parádésan szervezett falunapok, a magasröptű kulturális rendezvények és a település diplomáciai kapcsolatai is téli álmot aludtak. 

Ez az állapot azonban sokak szívében forgatta a kést, főként azokéban, akik a fent említett események szervezésében, színpadra vitelében és kialakításában komoly szerepet vállaltak. 

A tavalyi önkormányzati választásokon elsőízben választottak a falu élére a nagymácsédi lakosok nem magyar ajkú vezetőt. Ez lehetett a katalizátora annak, hogy a magyar kultúra ápolását az iskolán kívül is újra aktívan művelik majd a magyarérzelmű lakosok. Bár a jelenlegi polgármester, Kosnáč Dagmar  teljes támogatásáról biztosította a falu magyar lakóit, senkinek a kárára nem válnak majd az előadóestek, könyvbemutatók, kvíz- és társasjáték összejövetelek, amivel a Csemadok Nagymácsédi Alapszervezete készül a környékbelieknek és a helyieknek. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.