2023. május 8., 18:00

Megbénította a szlovák gazdaságot az ukrán gabona - VIDEÓ

A Szlovákiába vámmentesen érkező ukrán gabonának át kellett volna haladnia az országon a harmadik világ országaiba, ám ezek a folyosók betömődtek és az ukrán gabona itt ragadt, ellehetetlenítve ezzel a szlovákiai gazdák gabonájának értékesítését. 

Durván nyolc hét múlva itt az újabb aratás és a tavalyi szlovák gabona még mindig a gazdák raktáraiban leledzik. Ez több problémát is felvet, amivel már a mezőgazdasági minisztérium is foglalkozik.

Szikura Ferenc, a Szlovák Agrárkamara ellenőrző bizottságának elnöke, az Agrostaar igazgatója kameráink előtt elmondta, a gazdák több ízben jelezték a minisztériumnak, hogy komoly, beláthatatlan problémák lehetnek abból, ha ez a gabona nem hagyja el az országot. 

Patasi Ilona, a Szlovákiai Agrárkamara elnöke szerint a gazdák nem számíthatnak kártérítésre. Szerdán ülésezik ezzel kapcsolatban a minisztérium, amikoris helyzetképet szeretnének kapni az agrárkamara elnökétől, aki tolmácsolja majd a gazdák véleményét. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.