2024. január 23., 18:00

,,Kezdjünk el szeretni!'', Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a SzóBeszéd stúdiójában - VIDEÓ

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes egyik januári hétvégéje a Felvidéken telt. Dunaszerdahelyen és Komáromban is teltházas előadást, illetve beszélgetést tartott. Médiacsaládunk is kihasználta az alkalmat, és beszélgetésre invitálta a sokak által mélyen tisztelt és szeretett szerzetest. 

Beszélgetésünket a szeretet kérdésköre mentén jártuk végig. Arra kerestük a választ, miként szerethetünk jól családon belül, vagy miként szeressük jól felebarátunkat? Vajon hányféleképpen nyilvánulhat meg a szeretet és mi mindent bírhat el? 

A beszélgetés egy pontján eljutottunk oda is, hogyan erősíthetjük meg saját magunkba, környezetünkbe, közösségünkbe vetett hitünket. Csaba testvér azt mondta: 

Jézus Krisztus bízik bennünk. Hát akkor az a jézusi bizalom el kell töltse a szívünket. Nincs elveszett helyzet, csak ha feladom én, nem? Tehát az erdélyi magyarságnak van jövője? Hát hogyne lenne jövője! A Kárpát-medencei magyarságnak szerintem nagyszerű jövője van. És hát ezt a jövőt kell együtt megálmodjuk, és valóra váltsuk!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.