2023. február 4., 18:00

Itt az ideje a közösségépítésnek Gömörben és Nógrádban - VIDEÓ

A Szóbeszéd e heti vendégei a füleki stúdióban Bódi László a Nemzetünkért és Szülőföldünkért Alapítvány megálmodója és Varga Norbert folklórkutató, közművelődési szakember. Vendégeinkkel a közösségépítést és megtartást boncolgatjuk.

Videó:  ma7

Vendégeinkkel azt boncolgattuk, hogyan lehet közösséget építeni a 21. században - például milyen külső és belső motivációk megteremtésével kezdődik a folyamat.

Norbert szerint

azt elérni, hogy valahány ember képes legyen úgy együttműködni hosszú távon, hogy az néha lemond az egyéni érdekeiről, egyre nehezebb. Ez a fajta készség a régi világban szinte adott volt, mert ezt hozták a társadalmi viszonyok, ez nagyon megváltozott, ezt tudatosítani kell.

Mert ha néptáncpedagógusként azt mondja a gyereknek hogy: ”Húzd ki magad, fiam!” hát ő szegény majd csinál valamit, de nem biztos, hogy attól egyenes lesz. Ezek rossz instrukciók, ezt fel kell építeni.

Nekem tudni kell, hogy én mit csináljak vele, hogy egy fél év múlva egyenesebben menjen, úgy hogy egyszer sem mondom neki, hogy húzd ki magad, fiam!

vallja a szakember.

Nézzék velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.