2022. január 21., 18:01

Indul a Felvidéki Fejlesztő - VIDEÓ

A Közép-európai Alapítvány-CEF másutt már jól bevált módszerét valósítja meg a Felvidéken két tapasztalt oktatási szakember, Kiss Beáta és Menyhárt József. A Felvidéki Fejlsztő olyan tantermi stratégiák népszerűsítésével foglalkozik, amelyek képessé tesznek arra, hogy megfeleljünk a különféle tanulási stílusok követelményeinek és ösztönözzük saját kreativitásunkat - tudhatjuk meg a leírásból. 

A módszertani megerősítő stratégia programkoordinátorai elmondták, hogy egy csehországi gimnáziumban tett többszöri látogatásuk meggyőzte őket arról, hogy ennek a módszernek lehet létjogosultsága Felvidéken is. Értelemszerűen egy az egyben nem vehető át, de jónéhány pont átültethető a felvidéki magyar oktatáspolitikába, amire ráfér a frissítés, hiszen ahogy Kiss Beáta fogalmaz: 

Sokszor éri az a vád az oktatásunkat, hogy még mindig poroszos jellegű.

A módszer kulcsszavai lehetnének az ésszerű, rendszeres tervezés, világos célkitűzések, fejlesztő értékelés. Fontos megemlíteni, hogy a módszer nem tantárgy-specifikus, bármilyen műveltségi területen alkalmazható.

Menyhárt József nem kertelt, elmondta: A tanárok számára kezdetben többletmunkát jelenthet, de az eredmény mindenért kárpótolja majd őket. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.