2023. május 29., 18:01

A Felvidék tehetségeit felkaroló egyedülálló műhely várja a diákokat Dunaszerdahelyen - VIDEÓ

Magyarország mára legnagyobb, a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, több tudományterületen is magas szintű képzést nyújtó műhelye, a Mathias Corvinus Collegium Dunaszerdahelyen is lehetőséget ad a tehetséges alap- és középiskolások képzésére. Pomichal Krisztiánnal, az MCC dunaszerdahelyi központjának igazgatójával beszélgettünk a témáról. 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, amely az általános iskolától az egyetem végéig – sőt azután is – nyújt ingyenes képzési programokat a legtehetségesebb magyarországi és külhoni magyar fiatalok számára.

Széles körű képzési palettájuknak köszönhetően a fiatalok megtalálják mindazt, ami az érdeklődési körüknek megfelel. Egyénre szabott, ingyenes képzéseket, fejlődési lehetőségeket nyújtanak:

az MCC-ben ugyanis nem tömegoktatás, hanem kiscsoportos munka folyik.
Én azt gondolom, hogy azok a diákok, akik kikerülnek majd a dunaszerdahelyi MCC égisze alól, ha használhatok ilyen nagy szavakat, azok biztosan megállják majd helyüket úgy a magánéletben, mint a szakmai életükben. Nyitva áll előttük számos magyarországi, sőt külföldi egyetem kapuja is. ''

- mondja Krisztián. 

Az MCC egyik célja, hogy a diákok biztos tudással, széles látókörrel és felelős döntésekkel indulhassanak el a felnőtté válás útján. Alapiskolás, ötödikbe készülő és középiskolás diákok jelentkezését várják. 

Részletek:

A Mathias Corvinus Collegium alapiskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Programjáról EZEN A LINKEN talál bővebb tájékoztatást az érdeklődő szülő, a képzésre jelentkezni pedig IDE KATTINTVA lehet.

A középiskolásoknak szóló MCC KP részleteivel EZEN A HONLAPON ismerkedhet meg az érdeklődő diák, jelentkezni pedig EZEN A HIVATKOZÁSON keresztül tud. A jelentkezéshez az alapadatokon túl szükség van egy, a tanuló által választott könyv, film, tévésorozat, zene vagy bármiféle művészeti alkotás kritikájára is. Részletek ITT.

Azok a pedagógusok, szülők, akik bővebb információt szeretnének kapni a képzésről, keressék bátran a dunaszerdahelyi MCC-képviselet vezetőjét, Pomichal Krisztiánt a krisztian.pomichal@gmail.com mailcímen vagy a 0915 955 862-es telefonszámon.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.