2022. szeptember 12., 18:00

De nehéz (anyagilag) az iskolatáska! - VIDEÓ

A Statisztikai Hivatal adatai szerint idén átlagosan 20%-kal kerül többe az iskolakezdés. Mi utána jártunk, ki hogyan oldja meg az anyagilag egyre megterhelőbb szeptemberi hónapot.

Egy papírüzletbe ellátogatva kapunk csak igazán hiteles képet arról, mennyivel drágább idén az iskolakezdés. Az üzletvezető elmondása szerint 20-30 centtel emelkedett valamennyi füzet és írószer ára, ezzel egy alap tanszercsomag ma legalább 40-50 euróval drágább a korábbi évekhez képest. 

A Rákóczi Szövetség meggyőződése szerint a magyar iskola a külhoni közösségekben a megmaradás záloga. A szövetség több mint tízezer iskolatáskát küld azoknak gyermekeknek, akiket magyar iskolába íratnak szüleik, ezzel is megkönnyítve anyagilag az iskolakezdést.

Ibolya Olivér, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap vezetője és a Kodály Zoltán Alapiskola igazgatója elmondta, tizennyolc iskola és harminc óvoda tartozik a körzetükbe.

A Rákóczi Szövetség kinyújtott karja vagyunk, mi tartjuk a kapcsolatot a helyi iskolákkal és óvodákkal. Én úgy gondolom, hogy a szülők minden ajándékot szívesen fogadnak.

- mondta.

A Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola mellett működő Szülői Szövetség a szülők terheit kissé csökkentve a szervezet költségvetéséből mintegy 1400 euró értékben vásárolt tanszereket az iskola mind a 158 tanulójának. A tanszercsomaghoz a helyi vegyesbolt tulajdonosa, Perleczky Anita is hozzájárult, aki kedvezményes áron biztosította be a füzeteket, tollakat, rajzeszközöket. Valamint egy, az Oktatásügyi Minisztérium által nem támogatott tankönyvet és foglalkoztató füzetet is biztosított a Szülői Szövetség az alsó tagozat harmadik osztályának.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.