2022. május 23., 18:01

A jogosítvány ma már luxuscikknek számít? - VIDEÓ

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben azok, akik most akarnak jogosítványt szerezni, hiszen az előző évekhez képest ugrásszerűen növekedett a megszerzésének a díja. Utánajártunk, hogy pontosan mi miatt is kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki jogosítványt szeretne.

Míg 2005-ben körülbelül 200 euróból meg lehetett úszni a jogosítvány megszerzését, a koronavírus-járvány előtt már háromszor annyiba került. 

Dobrý Marián autósiskola-tulajdonos stábunknak elmondta, hogy aki most szeretne B-kategóriás vezetői engedélyt szerezni, körülbelül 800-950 eurós végösszegre számítson abban az esetben, ha nem bukik meg a KRESZ-vizsgán vagy a forgalomban.
2021-től már drasztikusan nőttek az árak, ami az energiát és az üzemanyagot illeti és sajnos erre nekünk is reflektálnunk kellett. – mondta.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az áremelkedés ellenére sem csökkent a kereslet. A koronavírus-járvány miatt azonban felhalmozódott a vizsgára készülő diákok száma, de nagyon reméli, hogy újabb rendeletekre már nem kell számítani és fokozatosan be tudják hozni a lemaradást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.