2023. május 5., 18:00

Őry Péter: Közösségünk jövője múlik a közigazgatási rendszer átalakításán- VIDEÓ

A ma7 médiacsalád politikai magazinműsorában ezúttal a szlovák kormány által tervezett közigazgatási reform visszáságait és annak közösségünkre gyakorolt hatásait tekintettük át Őry Péterrel, Csallóközcsütörtök polgármesterével, a Szövetség elnökségi tagjával.

A kisebbségi kérdésekkel foglalkozó Pro Civis PT elnökeként Őrynek sarkos véleménye van a tervezett közigazgatási reformról. Mint elmondta, 

ha megvalósul a közigazgatási rendszer tervezett átalakítása, az nem csak a magyar közösség mindennapi éltére lesz kihatással, a mindenkori szlovák kormány is példátlan politikai befolyást szerez a régiók életében.

A politikus szerint ahelyett, hogy a kormány a nyugati példákat alapul véve, megpróbálná a decentralizáció és a lokalitás irányába eltolni az ország működését, még inkább ráerősít a központosítást elősegítő intézkedésekre. 

A közigazgatási reform nem ördögtől való ötlet, ez nem lehet kérdés. Ugyanakkor ez a terv rossz irányba viszi el az országot, ez nem csak a felvidéki magyarok problémája. Szlovák polgármesterekkel beszélgetve is látom, ők sem kérnek egy ilyen átalakításból.

- mondta el portálunknak Őry Péter, akit ezúttal Pomichal Krisztián, a ma7 médiacsalád közéleti rovatának vezetője kérdezett a Nézőpont stúdiójában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.