2023. január 30., 18:01

Berényi József a Szövetségről: Nevetségesnek tartom, hogy félünk a magyar jelzőtől - VIDEÓ

A Nézőpont stúdiójának vendége Berényi József, a Szövetség Magyar Konzervatív Platformjának elnöke volt.

Mi indokolta a hétvégi platformkongresszus összehívását?

Névváltoztatás után: igazodási ponttá válhat a Szövetség Magyar Konzervatív Platformja a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrendű magyar választók számára? Lekerült a napirendről a platformok megszüntetése?

Magyar Szövetségre változtatná a párt nevét az MKP Platform. Várható-e konszenzus a platformok között a névváltoztatás kérdésében?

Múlt szombaton döntöttek a jelöltállítás alapelveiről. Kik tölthetik be a három pártonkívülinek fenntartott helyet az MKP Platform jelöltjei között? Tárgyaltak-e már Gyimesi Györggyel? 

Zajlanak a tárgyalások a lehetséges együttműködésről a Magyar Fórummal. Van-e helye Simon Zsoltnak a Szövetség listáján?

Kiállás a kárpátaljai magyarok mellett, konzervatív szemléletű családpolitika: mennyire kaphatnak kiemelt súlyt a Szövetség programjában az MKP Platform tézisei? Mikorra lesz kész a Szövetség programja?

A parlament már döntött a ciklus lerövidítéséről, de az előrehozott választások időpontja még kérdéses. Miért járna jobban az ország, ha már júniusban választanánk szeptember helyett?

A Ma7 közéleti magazinműsorában Berényi Józsefet Kolek Zsolt kérdezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.