2023. július 13., 10:00

Legyen a népzene mindenkié! - Idén is óriási bulit csinált a Cimbaliband zenekar az Alsószeli Jurtanapokon - VIDEÓ

A 2006-ban alakult Cimbaliband minden évben tud valami újat és különlegeset mutatni a minőségi zene szerelmeseinek. A zenekar tagjainak jelentős népzenész múltja van, zenéjükben elegyedik az autentikus magyar népzene a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, mindez úgy, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja. Nem csoda, hogy az Alsószeli Jurtanapok visszatérő vendégei, hiszen a fergeteges hangulat mindig garantált.

A zenekar nem titkolt célja az, hogy eljuttassa a magyar népzenét azokhoz, akik nem kimondottan rajonganak érte, és még jobban megszerettessék azokkal, akik már befogadókká váltak. Az ismert és kevésbé ismert népdalok átiratai mindenütt pozitív fogadtatásban részesülnek.

Szívesen játszanak a műfajok között is, zenéjükben elegyedik az autentikus népzene a jazz, a latin zene, a rock és a balkáni ritmusok. 

A zenekar vezetőjét, Unger Balázst nem véletlenül emlegetik a cimbalom "Chuck Berry-jeként", lendületes cimbalomjátéka olyanokat is megragad, akik egyébként nem állnak közel ehhez a gyönyörű hungarikum hangszerhez. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.