2022. november 26., 18:00

Esztrádcsoportok seregszemléje Födémesen - VIDEÓ

Bő húsz évvel ezelőtt indította a Csemadok Galántai Területi Választmánya a színjátszócsoportok területi seregszemléjét. A sikeres amatőr színjátszás arra sarkallta a szervezőket, hogy jól megszervezett délutánon mutathassák meg magukat a csoportok nagyobb közönség előtt. 

A kezdetben vándoreseménynek induló területi seregszemle mára már rendre Nagyfödémesen valósul meg. 

A fellépő csoportok:
A Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Bábcsoportja, akik A mese (avagy semmi sem az, ami) című előadásukkal léptek színpadra, a Tsízió Diákszínpad, két műsort is bemutatott:  Márió és a varázsló és a Tetemrehívás. A Rétei Révisz  Vidámszínpad pedig a Mindig kell egy barát zenés-táncos összeállításával örvendeztette meg a publikumot. 

Idén a fellépő színjátszócsoportok közül ketten is részt vettek az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon, így ezt a területi seregszemlét főpróbaként tekintették. 

A födémesi kultúrház megtelt a lelkes közönséggel, akik őszinte mosolya, vagy éppen a szemük sarkában megbújó könnycseppek, az összekacsintások, kézfogások, a lúdbőr a kezükön ad értelmet az amatőr színjátszásnak. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.