2023. december 24., 16:00

Betlehemi csillag, Szarka Gyula teljes adventi koncertje Nádszegen - VIDEÓ

Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző lemezbemutató koncertkörútjának nádszegi állomásán a Ma7 Médiacsalád stábja is jelen volt. Elmondhatjuk, hogy a koncert hatalmas sikert aratott. Kicsik és nagyok egyaránt nagy áhitattal hallgatták és énekelték az ünnepváró dalokat. 

Betlehemi csillag című, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló koncert a karácsonyi ünnepkör legszebb és legismertebb szokásdallamait vonultatta fel. Az előadás vidám, önfeledt örömünnep, hiszen a karácsony a születésről és a szeretetről, a reményről és az újrakezdés lehetőségéről szólt.

Szarka Gyula és zenekara több énekkarral kiegészülve lépett a nádszegi templom közönsége elé. A színültig megtelt helyszínen az első akkordtól az utolsó szólamig az emelkedettség, ünnepiesség érződött. 

Keresztény kultúránk egyik legnagyobb ünnepe a KARÁCSONY hagyta ránk a legnagyobb lenyomatát - dallamkincsét a magyar zenetörténelemben. A mendikálás, betlehemezés örömétől ne fosszuk meg magunkat, családtagjainkat, barátainkat! Bátran használjuk gyönyörű hagyományainkat - énekeljünk karácsonyi dalokat a szeretetről!

Ezekkel a gondolatokkal biztatja a közönséget Szarka Gyula arra, hogy saját hagyományainkat megélve várjuk a szeretet ünnepét, és bátran énekeljünk ne csak a várakozás időszakában, hanem az év bármely szakaszában. 

Aki jelen volt ezen a koncerten, biztosan sokkal gazdagabban távozott és mélyebben átéli majd azt, amiről a karácsonynak valóban szólnia kéne. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.