2023. április 12., 16:59

Magyarországi adomány érkezett az ukrajnai menekülteknek Dunaszerdahelyre - VIDEÓKKAL

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományt adott át a Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egylete részére az ukrán menekültek megsegítése céljából. Az adományok eljuttatása a Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének közbenjárásával valósult meg, az átadáson személyesen ott volt Balogh Csaba, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet is.

img_20230412_154441
Fotó: Gerhát Máté

A Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egylete már az ukrajnai háborús konfliktus kirobbanása óta segíti humanitárius segélycsomagokkal a Dunaszerdahely környékén tartózkodó ukrajnai háborús menekülteket.

img_20230412_151033
Fotó:  Gerhát Máté

Balogh Csaba, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet stábunknak elmondta, hogy körülbelül egy hónapja kereste fel Magyarország Pozsonyi Nagykövetségét az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és jelezték számukra, hogy valamilyen adminisztratív nehézség miatt a szlovák kormány nehézségekkel küzd az Ukrajnából érkező menekültek támogatásának finanszírozásában. A nagykövetség készségesen felajánlotta a segítségét, közreműködésével jelentős humanitárius segélyszállítmányt sikerült eljuttatni Dunaszerdahelyre.

Természetesnek gondoltuk, hogy egy magyarok lakta területet választunk, mint magyar nagykövetség. - mondta.

Nagy Dagmar, a Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egyletének igazgatója elmondta, hogy egy hatalmas összefogás eredményeként eddig több mint kétezer ukrajnai menekültnek tudtak segítő kezet nyújtani. 

Segítséget kérni nem szégyen, nem megadni, az a szégyen szerintem. - mondta.
img_20230412_154449
Fotó:  Gerhát Máté

Hangsúlyozta, hogy nagy hálával tartoznak Balogh Csaba nagykövet úrnak, hiszen az ő segítségével és közbenjárásával ismét bővült a raktáruk és ezzel a szervezet könnyebbé és színesebbé teheti az ukrajnai menekültek mindennapjait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.