2023. augusztus 12., 18:00

A felvidéki sagatól, a Cigányúton át a Klánig - beszélgetés Szomolai Tiborral - VIDEÓ

A Gömörben élő Szomolai Tibor a Felvidék egyik legsikeresebb írója, aki több tízezer példányban adja ki saját könyveit. Ezidáig négy sikeres könyv szerzője, aki saját szemszögéből nézi és értelmezi a világot, az olvasói visszajelzések alapján nagyon sokan azonosuljak látásmódjával. A Gombaszögi Nyári Táborban a Ma7 Médiacsalád sátrában rögzített rendhagyó író-olvasó találkozót most azok is megnézhetik, akiknek nem volt módjában odautazni és személyesen meghallgatni Szomolai Tibor történetét.

Videó:  ma7

Szomolai Tibor a Csallóközből települt Gömörbe, ahol a csalóközi furfangosság és a gömöri őszinteség ötvözetével éli mindennapjait.

Egy évtizede úgy döntött, hogy sajátos látásmódját és elbeszélési stílusát írásban is megvillantja, és könyvbe foglalta a saját élettörténetének egy részét. A könyvet saját kiadásban és nagyrészt saját terjesztésben juttatta el az olvasókhoz, amely közel tizenötezer példányban fogyott el, ami a felvidéki magyar könyvpiacon jelentős eredménynek számít.

A sikeren felbuzdulva mára már a negyedik könyvét jelentette meg, és már készül az ötödik regénye is.

A csallóközi maffia története, a Klán igazi bestseller lett, megírásához pedig nem kis bátorság és jólinformáltság is kellett. A könyv sikeréhez hozzájárult az is, hogy aki megélte azokat az időket, ráismert a valóságra, aki nem azon a vidéken élt, az pedig elhinni is alig akarta, hogy ez megtörténhetett egy önmagát jogállamként meghatározó országban.

Szomolai Tibor vállalkozásában sok roma alkalmazottal dolgozik, így a gömöri cigányság életébe is betekintést kapott, ezekből a történetekből született mag a következő sikerkönyv, a Cigányúton.

A szerző kitűnő mesélő, ezt azok is megtapasztalhatják akiknek még személyesen nem volt módja találkozni Szomolai Tiborral.

Nézze velünk!

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.