2021. február 15., 19:01

Nem volt rossz dobás a fánk - VIDEÓ

Az egyik történet szerint egy pékfeleség orra alá borsot tört a férje, aki mérgében a gyönyörűen megkelt tésztát párja után hajította, ami a forró zsírba esett. Mit volt mit tenni, kivárták míg megsül és olyan jól sikeredett, hogy árusítani kezdték.   

Talán nincs még egy olyan édesség, amit ennyi módon el lehet készíteni: szalagos, lyukas közepű, édes, sós, töltött és töltetlen, de magát a tésztát is sokféleképpen bolondíthatjuk, például túróval. 

A farsangi időszak egy ikonikus étkévé vált a már említett finomság. Hogy miért? A kereszténység hódításával a vízkereszt utáni időszaktól a farsangon átívelő és a nagyböjtig tartó periódus alatt biztosította a híveknek, hogy szervezetük a húsvétig tartó nagyböjti megpróbáltatásokat kiállja. 


Felvidéken is rengeteg háztartásban elengedhetetlen, hogy fánk kerüljön a farsangi asztalra. Ellátogattunk hát Igari Annamária konyhájába, hogy nagymamája receptjét kameráink előtt készítsük el együtt.

A végeredmény igazán finom volt, Annamaritól pedig egy-két praktikát is hallhatunk. 
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.