2022. június 20., 18:00

Körbepöfögi a világot a felújított Praga V3S - VIDEÓ

Egy Praga V3S katonai teherautóval indult világ körüli útra Gaál János és Németh Pál. Az utat nem folyamatosan teszik meg, hanem minden évben haladnak előre egy keveset. Ahogy idejük engedi.

Gaál János 10 éve vásárolt egy Praga V3S típusú, híradós felépítménnyel szerelt katonai járművet. Hisz jó lesz az még valamire. A jármű katonai tartalék volt, alig kétezer megtett kilométerrel sikerült megvenni az akkor 40 éves, jó műszaki állapotban levő teherautót.

Az autót aztán, immár Németh Pállal karöltve felújították, nemcsak korszerűsítették, hanem a spártai, katonai berendezést is kényelmesebbre cserélték a felépítményben.

A homokszín külsővel, zöld belsővel pompázó, hipszteresített autóval több szakaszban szeretnék megkerülni a világot.

Május 27-én indultak, és június 12-én, az autót Tbilisziben hagyva, Bakuban fejezték be az első szakaszt.

Még idén szeretnék levinni az autót Üzbegisztánba, hogy innen aztán a harmadik szakaszban Mongóliáig, majd azt követően, Kínán át a Csendes-óceánig jussanak vele. Az autót itt konténerbe teszik, úgy szállítják át Amerikába. Amerikát észak-déli, Afrikát dél-északi irányban szeretnék keresztülszelni, ezt követően térnek vissza, Nyugat-Európán át.

A földkerülő vállalkozásról korábban már írtunk portálunkon és a MAGYAR7 hasábjain is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.