2021. december 31., 15:09

Hogyan búcsúztatjuk az évet a pandémia árnyékában? – Az utca emberét kérdeztük - VIDEÓ

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként szilveszterkor is érvényben vannak olyan rendeletek, amelyek beárnyékolják az önfeledt szórakozást. Ebben az évben ugyan hatalmas bulikat továbbra sem szabad tartani, de egy-egy kiscsoportos szilveszteri összejövetelre rábólintanak a hatóságok. Kíváncsiak voltunk, mennyire élnek ezzel a lehetőséggel az emberek.

Vannak, akik nagyon komolyan veszik az óvintézkedések betartását, míg mások fittyet hánynak az elővigyázatosságokat szorgalmazó intézkedésekre.

Az emberek többsége úgy nyilatkozott, a kormányrendeletek olyan ütemben változnak, hogy szinte már lehetetlen nyomon követni. Az ebből fakadó káosz és zűrzavar pedig értelemszerűen megnehezíti számukra az ünneplést.

„A kedvét is elveszi az embernek az ünnepléstől az, ami ebben az évben volt.” – kamerán kívül többen is ezt a választ adták az általunk feltett kérdésre.

Egyértelműen kijelenthető, hogy ebben a rendkívüli helyzetben a lehetőségeink beszűkültek, és az állandó bizonytalanság nemcsak a szilveszteri ünneplésre van hatással, hanem a mentális egészségünkre is. Csak remélni tudjuk, hogy az előttünk álló év szebb és felszabadultabb pillanatokat tartogat számunkra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.