2022. január 17., 18:00

Hiányos végtaggal születtek, mégis teljes életet élnek – VIDEÓ

Amikor az ember megtudja, hogy a gyermeke hiányos végtaggal fog születni, akkor bizony a legtöbb esetben összeomlik az egész világa. Elfogadással, szeretettel és pozitív megerősítéssel azonban a gyermekben olyan pozitív önképet lehet kialakítani, amely segíthet megbirkózni a nehézségekkel. A Kávézó legújabb adásában két olyan történetet ismerhetnek meg, ahol a szeretet és az összetartás ereje bebizonyította, hogy a hiánytalan fizikai állapot nem feltétele egy teljes életnek.

Szeszták Csaba hiányos végtaggal született, ez azonban sosem korlátozta őt álmai és vágyai megvalósításában. Boldog férjként, apaként és fotósként éli mindennapjait.

Sosem érezte magát kevesebbnek, amely főleg annak köszönhető, hogy minden körülmények között számíthatott a családja támogatására és biztatására.

Nem volt hiányérzetem, nem volt az az érzésem, hogy én kevesebb vagyok. Nem lett elültetve belém az az érzés, hogy nekem azt kellene éreznem, hogy hiányzik a kezem."

Ezt a pozitív hozzáállást és optimizmust igyekszik átadni másoknak is, gyakran veszi fel a kapcsolatot olyan családokkal, ahol hiányos végtaggal született gyermek él.

Szap községben élő Miklós házaspár kezdetben nagyon nehezen tudta elfogadni, hogy kisfiuk hiányos végtaggal fog születni. Saját elmondásuk szerint nagyon sokat köszönhetnek Csabának, hiszen akaraterejéből és pozitív kisugárzásából erőt tudtak meríteni. A kis Milán ugyan még csak hároméves, de szülei mindent megtesznek annak érdekében, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet tudjon élni.

Mindannyiunknak vannak hibái, kinek láthatóak, kinek láthatatlanok. Olyanok vagyunk, mint a hópelyhek, egyediek és gyönyörűek a magunk módján” – hangsúlyozta Miklós Anita, Milán édesanyja.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.