2021. december 21., 18:01

A tökéletes karácsony áldozatai az ajándék kiskutyák – VIDEÓ

Az állattartás hosszú évekre szóló elköteleződést jelent, hiszen egy állatot az ünnepek után nem lehet visszaváltani vagy másik modellre cserélni.

Videó:  ma7

Az állatvédők is hangsúlyozzák, ha valaki mégis úgy érzi, hogy készen áll befogadni egy házi kedvencet, alaposan gondolja át és ne elhamarkodottan, a karácsonyi lelkesedés miatt hozzon meg egy ilyen fontos és hosszú távra szóló döntést.

Dosoudil Veronika a nagymegyeri kutyamenhely vezetője elmondta, egy állat nem ritkán tizenöt évre szóló felelősség és nemcsak karácsonyra, de semmilyen ünnepre nem való ajándékként.

A tapasztalat is azt mutatja, hogy az ünnepek lecsengése után sok kutyus az utcán vagy a menhelyen végzi.
Az anyukák elképzelik a tökéletes amerikai karácsonyt a kiskutyával, mosolygó gyermekekkel. Két napig örülünk és amikor rájövünk, hogy több a kutyával a gond, mint az öröm és a gyereket már nem érdekli, akkor apukával megbeszélem, hogy mi legyen és így kerülnek aztán utcára a kutyák

– hangsúlyozta a kutyamenhely vezetője.

A nagymegyeri kutyamenhelyről már évek óta nem lehet kutyát hazavinni az ünnepekre, ha valaki mégis ilyen kéréssel fordul hozzájuk, azt szokták javasolni, hogy gondolják át újra és ha mindenáron szeretnének kutyát örökbefogadni, első körben ajándékozzák inkább az általuk választott kis kedvenc fényképét. Az ünnepek után pedig, amikor az emberekben a karácsony okozta eufória már elcsendesedett, üljön össze a család és beszélje meg, hogy készen állnak-e arra, hogy felelősséget vállaljanak egy másik élet iránt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.