2024. május 10., 18:00

A felvidéki magyar medikusok munkája tízéves - VIDEÓ

A pozsonyi magyar medikusok tíz éve járják az óvodákat, iskolákat, hogy elűzzék a gyermekek orvosokkal kapcsolatos félelmeit és tévhiteket oszlassanak el. 

A Teddy Maci Kórház program felvidéki ötletgazdája a ma már tüdőgyógyászként praktizáló Czibula Eszter, aki saját elmondása szerint kiskorában annyira félt az orvosoktól, hogy messze földre hallatszott, ha a rendelőben tett látogatást, ennek ellenére csodálta a munkájukat, olyannyira, hogy maga is ezt a hivatást választotta és saját tapasztalatából kiindulva szerette volna közelebb hozni a gyermekeket és orvosokat egymáshoz. 

Kiss Angelika, a Teddy Maci Kórház program jelenlegi vezetője elmondta, hogy nagy örömmel tesznek eleget lehetőségeik szerint a felkéréseknek. Komoly várólista alakult ki az érdeklődő intézmények sorában, de mindenkihez eljutnak előbb-utóbb. 

Az edukációs délelőtt során a gyerekek megismerkedhetnek a szervek működésével, felpróbálhatják a fehér köppenyt, saját plüssmackójukat gyógyíthatják, sőt, még ,,boncolásra'' is lehetőségük nyílik. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.