2022. június 14., 15:15

Virtuális pénztárgépet használ? Júliustól jön az új app!

Július 1-jétől lesz letölthető az új virtuális pénztárgép-alkalmazás – közölte a Pénzügyi Hatóság. A VPR 2 nevű app egyelőre a Google Play-en belül lesz elérhető.

virtuális pénztárgép
Jön az új rendszer, egyelőre csak Androidra
Fotó: pokladna.sk

A jelenlegi Pokladnica nevű alkalmazása az Allexis cég 15,4 millió euróért fejlesztette. A Pénzügyi Hatóság azt szerette volna elérni, hogy az alkalmazás működtetése ne függjön külső tényezőtől. Ezért csak a saját, belső programozóit használta a fejlesztéshez.

Örülök, hogy a VPR 2 alkalmazást úgy sikerült kifejlesztenünk, hogy az államnak nem került több millió eurójába. Bízom benne, hogy a vállalkozók számára sok hasznos megoldást hoz"

– mondta Jiří Žežulka, a Pénzügyi Hatóság igazgatója.

A VPR 2 Android 5 és annál magasabb operációs rendszereken működik. Mindent tud, amit a Pokladnica is tudott. Támogatja a hőpapíros nyomtatót, az EAN kódok szkenelését, a biometrikus bejelentkezést. Az alkalmazás dizájnja reszponzív lesz.

Az app tartalmazni fogja a kerekítés funkciót, mivel július 1-jén életbe az 1 és 2 centesek használatát korlátozó törvény.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.