2024. május 19., 19:35

Zsibrita Miloš gitártanár jótékonysági koncertje egyszerre volt segítségnyújtás és megható zenei élmény

Zsúfolásig megtelt a párkányi művelődési központ nézőtere. Arra a jótékonysági koncertre gyűltek össze az emberek, melyet a Little Symphony vonósegyüttes szervezett a betegségekkel küzdő Zsibrita Miloš életkörülményeinek javítására. Társszervezők a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola és az érsekújvári zeneiskola voltak, ahol a tanár tanított. 

Jótékonysági koncert
Fotó: Bokor Klára

A Little Symphonynak ez már a második saját szervezésű koncertje. Vallják, a koncert nagyon hatásos lehetősége a segítésnek. Akik ezen részt vesznek, azok lelke felemelkedik a zene által és még jó ügyet is szolgálnak. Ez a koncert pont ilyen volt.

Little Symphony
Little Symphony
Fotó:  Bokor Klára

A hangulatot a szervező Little Symphony alapozta meg. 2014-től kamaraegyüttesként tevékenykednek. Örömmel zenélnek együtt és ezt az örömöt minél több embernek szeretnének átadni. Ők Kiss Dömény Flóra, Klacsán Kitty, Lengyel Zsuzsanna, Petrovics Éva, Galbavá Viktória. Művészeti vezetőjük Danis Alica. Velük zenélt Miloš volt diákja, Bogdányi Roland gitárművész.

Uzsák Dávid műsorvezető
Fotó:  Bokor Klára

Uzsák Dávid műsorvezető elmondta, e koncert bevételével szeretnénk mindannyian hozzájárulni Zsibrita Miloš felépüléséhez, ezért röviden ismertette egészségi állapotát.

„2002-ben kezdődtek egészségügyi problémái, amikor egy közönséges megfázásból krónikus veseelégtelenség alakult ki. Az állandó gyógyszeres kezelés rossz hatással volt a szervezetére, ezért csípőprotézis beültetésre kényszerült.

2022-ben az erős gyógyszerektől olyannyira megromlott az egészsége, hogy kórházi kezelésre és életmentő dialízisre szorult. Jelenleg ismét egy új protézis beültetésére van szükség. Felépülése lassú, de folyamatban van. Amikor lehetőség van rá, otthonában, szerettei körében gyógyul.”

A koncert további fellépői: 

Castrum Novum szalonzenekar
Fotó:  Bokor Klára

Az érsekújvári zeneiskola mellett működő Castrum Novum szalonzenekar 2020-ban alakult. Tagjai tanárok és volt diákok.

Bohus Zoltán, Buják Andor
Fotó:  Bokor Klára

Bohus Zoltán, alias Zumi, zeneszerző és Buják Andor az egykori Ghymes egykori tagjai.

Jótékonysági koncert
Fotó:  Bokor Klára

Filip Tůma és Roman Krško operaénekeseket Oláh Tamás zongoraművész kíséri.

Jótékonysági koncert
Fotó:  Bokor Klára

Az Érsekújvári Operettkvintett

Galli musici
Fotó:  Bokor Klára

A Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola Galli musici ifjúsági zenekara 2020-ban alakult Pásztor János vezetésével, melyben Zsibrita Miloš alapítótagként szerepel. Növendékei a mai napig a zenekar tagjai. A zenekar 2023-ban a Belgiumban első díjat nyert a Fiatalok Európai Zenei Fesztiválján.

A műsorvezetőtől megtudtuk, a résztvevőkön kívül több támogatója is volt a rendezvénynek, mindent összevetve 11.583 euró gyűlt össze.

Jótékonysági koncert
Fotó:  Bokor Klára

Zsibrita Miloš szülei is a színpadra léptek. Ingrid asszony meghatódva mondott köszönetet a szervezésért és a támogatásért. 

Biztosíthatok mindenkit, hogy a támogatásból gyógyászati eszközök lesznek vásárolva, fiam életének megkönnyítésére és rehabilitációra. Köszönöm, hogy ennyi nyitott szívű, együttérző ember segített nem könnyű helyzetünkben”

– fogalmazott az édesanya.

Jótékonysági koncert
Fotó:  Bokor Klára
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.