2022. október 17., 16:36

Visszalépett az egyik rimaszombati polgármesterjelölt

Visszalépett a polgármester-jelöltségtől Nadežda Demeterová, aki a továbbiakban Jaroslav Bagačkát támogatja az önkormányzati választások küzdelmei során. 

Nadežda Demeterová és Jaroslav Bagačka
Nadežda Demeterová és Jaroslav Bagačka rimaszombati polgármesterjelöltek
Fotó: rimava.sk

Hétfői bejelentése során Demeterová úgy fogalmazott, hogy a rimaszombatiak megérdemlik a változást, ugyanakkor ez nem a szavazatmegosztás ideje, most a legerősebb jelöltet kell támogatni.

Ezért döntött úgy, hogy a továbbiakban Jaroslav Bagačkát fogja támogatni, és felszólította követőit, hogy tegyenek így ők is.

Hozzátette, hogy Bagačkát körültekintő és tapasztalt embernek tartja, aki az eddigi munkájával bizonyította, hogy jól tudná vezetni Rimaszombat városát.

Nadežda Demeterová visszalépésével Jozef Šimko jelenlegi polgármesternek négy kihívója maradt: Ivan Hazucha - a Smer-SD, a Republika és a Hlas-SD koalíciójának jelöltje, Horváth Csaba - a Princíp párt jelöltje, Jaroslav Bagačka - a KDH, az OĽANO, az SaS, a Za ľudí, a Spolu és a PS jelöltje, valamint Lajka Zsolt független jelölt személyében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.