2021. július 20., 17:36

Végre megnyitották a pozsonyi buszpályaudvar környéki utcákat, helyreállt a közlekedés

Újra megnyitották a pozsonyi Malomliget (Mlynské nivy) környéki utcákat, amelyeket a Chalupka utcában talált légibomba miatt biztonsági okokból lezártak. A városi tömegközlekedés és a regionális buszjáratok is újraindultak.

bomba-pozsony
Fotó: TASR
A tömegközlekedés teljesen helyreállt, az érintett járatok elterelése megszűnt"

- tájékoztat honlapján a Pozsonyi Közlekedési Vállalat. A Slovak Lines autóbusz-közlekedési vállalat a közösségi hálón közölte, hogy újra megnyitották a Bottova utcai buszpályaudvart.

Minden onnan induló járat az eredeti menetrend szerint, korlátozások nélkül indul, de kisebb késésekre számítani kell"

– tájékoztatott a vállalat, hozzátéve, hogy az első járat az osztrák határvárosba, Hainburg an der Donau-ba indult 16.30-kor.

A reggel lezárt utcákat (Mlynské nivy, Košická, Landererova) az RTVS tájékoztatása szerint ismét megnyitották.

„A Landerererova-Košická-Prístavná-Most Apollo kereszteződésben nem működik a közlekedési lámpa, a forgalmat rendőrök irányítják" – hangzott el a rádióban.

Az Apollo finomító 1944-es bombázása idejéből származó 2. világháborús légibombát találtak kedden reggel Pozsony központjában, a Bottova és a Chalupka utca kereszteződésében lévő építkezési terület pirotechnikai vizsgálata során, ott, ahol a Metropolis komplexum épül. A rendőrség kiürítette a területet, lezárta a környező utcákat és a buszpályaudvart.

Pozsony központjában közlekedési dugók alakultak ki. A tömegközlekedés akadozott, a helyközi buszjáratokat korlátozták. Összeült a válságstáb, és a bomba elszállításáról döntöttek. Lakott területén kívül hatástalanítják.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.