2022. január 15., 10:47

Végre felújítják a lévai Vasút utca egy szakaszát

Hamarosan nekilátnak Léva egyik legrosszabb állapotban levő utcarésze felújításának: az úttest új aszfaltszőnyeget fog kapni.

Vasút utca Léván
Fotó: www.levice.sk

Léva városának Vasút utcai lakói már évek óta panaszkodnak a lakókörnyezetükben fennálló áldatlan állapotokra. Az egyre mélyülő kátyúk, már-már gödrök, a felgyülemlő esővíz, a sár megnehezíti az ott lakók mindennapjait. Az úttest állapotát jól ismerő sofőrök nem ritkán úgy kerülnek ki egy-egy méretesebb kátyút, hogy áthajtanak a menetiránnyal szembeni sávba. A hadsereg is felelős a jelenlegi helyzet kialakulásáért, ugyanis több alkalommal ezen a szakaszon haladt át a hadi járművekkel, de a felüljáró felújítása alatt teherautók és autóbuszok is gyakran fordultak meg erre.

A városvezetés már évek óta ígérgette a szóban forgó útszakasz felújítását; a polgármester 2021 májusában személyesen is találkozott a lakókkal. A projektdokumentáció már akkor is készen volt, a realizációhoz szükséges anyagi források azonban nem álltak rendelkezésre. Az önkormányzati képviselők a szükséges pénzt csak a 2021. decemberi testületi ülésen hozott döntésükkel teremtették elő.

Sokáig csak – ideiglenes megoldásként – kőtörmeléket szétszórva próbálták kijavítani az úthibákat (legutóbb tavaly februárban), most azonban, január 17-étől kezdődően a Vasút és a Kukučín utcák érintett, 6,3 méter széles útszakaszai valóban megújulnak.

A felújítás két ütemben zajlik majd; a Kálnai úttól indulva kezdik, majd a Kukučín utcai résznél folytatják. Közlekedési korlátozásokra lehet számítani: a Vasút utcát lezárják, a belépés csak az ott élő lakosok számára lesz megengedett.

A kivitelezésért, amely az előzetes tervek szerint április végéig befejeződik, az Ing. Jozef Horniak - Vialle nevű vállalat felel majd. Munkájukhoz valamivel több mint 118 ezer euró áll rendelkezésükre.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.