2023. április 20., 12:27

Vasárnap az Ipolyszalkai Tájház is kapcsolódik a Tájházak Napja rendezvényhez

Az Ipolyszalkai Tájház első alkalommal csatlakozik ehhez a naphoz, április 23-án, vasárnap. A rendezvény ingyenes, színes programokat és kellemes kikapcsolódást kínál a látogatóknak.

Ipolyszalkai tájház
Fotó: Bokor Klára

Az élő tájház már húsz éve állandó tárlattal, kézműves táborokkal, 15 fajta kézműves foglalkozással és kemencés sütésekkel várja a látogatókat.

Először kapcsolódunk be a Tájházak Napjába. Az egész napos tájházbemutató és kézműves foglalkozások mellett a tízéves Hatala Márk régiségkiállítása és Hipságh Éva keramikus /Fűszögi kerámia/ kiállítása tekinthető meg. Az udvarban található épített kemencében egész nap fognak sülni kenyerek, kalácsok, a helyszínen őstönkölyös finomságok vásárolhatók”

– mondta el Dikácz Zsuzsanna tájházvezető.

14.00 órától kultúrműsor kezdődik. A gyerekeket várják a Szivárvány Színház Gergő hangya bábelőadására, a Szalkai Rikkancsok néptánccsoport táncos-énekes műsorral készül. Ezt követi Kelemen Petra Piroska mesemondó és Jakab András néptáncoktató interaktív mesés-zenés műsora, amely táncházzal végződik.

Szép családi program részesei lehetnek, akik ellátogatnak az Ipolyszalkai Tájházba. Legyünk minél többen!

tájházi plakát
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.