2020. augusztus 3., 17:30

Újabb zöldövezet létesült Párkányban

A párkányi új körforgalom mellett egy újabb hasznos, környezetvédelmi szempontból is fontos parkosításra került sor. A beruházás a forgalmas közterület megújítását, valamint a beporzó rovarok – méhek, darazsak, lepkék – számára élelmezési szempontból fontos növények kiültetését tette lehetővé, összértéke 7500 euró volt.

Médialapozó

Ma hivatalosan is átadták a párkányi körforgalom és a Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola közt található új parkrészt. A beruházás során 850 négyzetméternyi közterületet zöldült ki, ahol a füvesítés mellett virágágyásokat alakítottak ki, fákat és bokrokat ültettek.

Padok és öntözőberendezés is helyet kaptak. A padokat a zeneiskola alkalmazottjai festették ki a zongora billentyűit mintázva, a virágok ültetéséből pedig a helyi Új Évszázad Nyugdíjasainak Klubja vette ki a részét. A virágok kiválasztásában és beszerzésében a búcsi Liza-Lena virágüzlet volt a város partnere.

park-parkany-3.jpg

Párkány városa sikeresen pályázott a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok programba 3000 euró értékben, ezt az összeget 4000 euróval egészítette ki saját költségvetéséből, valamint a Smurfit Kappa Obaly Štúrovo cégtől kapott 500 euró szponzori támogatással. Érdekes volt látni, hogy már a megnyitó napján lepkék és méhfélék csapatai döngicséltek a virágok körül.

+3 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.