2023. június 3., 09:09

Újabb forgalomkorlátozás Garamkovácsi és Garamszentbenedek között

Felújítják a Nyitrai és a Besztercebányai kerület határán húzódó veszélyes útszakaszt.

I/76-os útszakasz
Az I/76-os útszakasz
Fotó: Jana Némethová

Hamarosan új burkolatot kap a lévai járási Garamkovácsi és a Zsarnócai járásban fekvő Garamszentbenedek között húzódó I/76-os útszakasz; a töredezett, szűk úttesten a közelmúltban több, némely esetben halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt. A közel 7 kilométeres útszakaszon az útszegélyek elhelyezésével már tavasszal megkezdték az előkészítő munkálatokat.

A forgalmat jelenleg jelzőlámpák irányítják, június 6-ától azonban a Garamszentbenedekről Garamkovácsiba haladó járművek csak egy elkerülőúton tudnak majd közlekedni; ezzel legkevesebb 15 perccel hosszabbodik meg a menetidejük. A forgalmat Garamnémeti és Csárad felé terelik, ahonnan egy erdei úton át van mód eljutni Garamkovácsi községbe. A tervezett 5 kilométer helyett így 15 kilométert kénytelenek autózni.

Amint azt a kivitelező Colas Slovakia nevű vállalat közölte, az I/76-os utat a két település között húzódó megyehatártól az R1-es autóútig teljes szélességében lezárják. Ennek első fázisa június 6-a és november 15-e között valósul meg Garamkovácsi és Peszér településrész között. A második fázisra előreláthatólag 2024 márciusa és októbere között kerülhet sor a Peszér–Garamszentbenedek vonalon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.