2021. október 21., 20:14

Új pályázati lehetőségekről tájékoztattak

A rimaszombati Fundament Polgári Társulás és magyarországi partnere, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (B.A.Z. Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ) információs és tanácsadó rendezvényt tartott csütörtökön a Fundament PT székhelyén.

Pályázati tájékoztatás a Fundament Polgári Társulás székhelyén

Az eseményen Palik Zoltán, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület szakmai vezetője ismertette a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022. évi pályázatai felhívásait. A tartalmi és technikai tájékoztató során elhangzott, hogy a NEA újabb kiírásában azok az egyesületek és szervezetek vehetnek részt önállóan Szlovákiából, akik legalább egyszer már szerepeltek a Nemzeti Együttműködési Alap korábbi pályázati kiírásaiban.

A legújabb pályázati felhívás 2021. október 4-én jelent meg, és november 3-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A szervezetek működési, szakmai célokra és rendezvényekre is pályázhatnak, tartalmi megkötés nincs. Az elnyerhető összeg 350 ezer forinttól 4 millió forintig terjed. A felhívás teljes keretösszege közel 11 milliárd forint, amiből 9,5 milliárd az egyszerűsített és összevont pályázatokra vonatkozik.

Palik Zoltán rámutatott, fontos, hogy legyen egyfajta együttműködési háló a szervezetek mögött, így könnyebb megvalósíthatóak az egyes projektek és egyszerűbb felhasználni az elnyert pályázati forrásokat.

Hajdú István, a Fundament PT elnöke kiemelte, hogy ez a pályázati kiírás tulajdonképpen előszobája lehet a parterek közti együttműködés kialakításának és kipróbálásának. A későbbiekben pedig jó alapot szolgáltathat akár a további nagyobb közös pályázatokhoz is. Ugyanakkor fontos lehet az egyes civil szervezetek pénzügyi stabilitásának és a működési finanszírozás megteremtéséhez.

A rimaszombati találkozón szó volt még a határon átnyúló együttműködések lehetőségeiről is (pl. az Interreg, és V4-es pályázatokról).

A Nemzeti Együttműködési Alap keretében meghirdetett felhívás részleteit megtalálja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. weboldalán, illetve ITT.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.