2023. január 24., 20:20

Új berendezésekkel gazdagodott a lévai kórház

A lévai kórház – az azt működtető AGEL csoport alapítványának jóvoltából – két új egészségügyi berendezéshez is hozzájutott az elmúlt hetekben.

lévai kórház
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: nemocnicalevice.agel.sk

Az ózonterápiánál használt speciális műszert és a lökéshullámok általi gyógymód során alkalmazott berendezést az adó 2%-ából befolyt összegből, mintegy 41 ezer euró értékben szerezték be.

Az ózonterápia az ózon és az oxigén keverékén alapuló gyógykezelés; a sejtterápiák közé tartozik, s fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és szöveti revitalizáló hatása van. Nincsenek mellékhatásai, így a kiegészítő gyógymód ideális formája”

– fogalmazta meg Jozef Nozdrovický, az egészségügyi intézmény vezető rádiológiai technikusa.

Mint mondta, az ózonterápiát sikerrel alkalmazzák a fogászaton, a szemészeten, az onkológián, a nőgyógyászaton és a sebészeten is.

A lévai egészségügyi intézetben a páciensek rendelkezésére áll a ShockWave Dual Power elnevezésű eszköz is, amely képes a szövetekben értékelhető változásokat létrehozó szükséges hanghullámok kialakítására.

A Shockwave Dual Power nevű lökéshullámot létrehozó gép javítja a nyirokkeringést, meghatározó az új hajszálérhálózat kialakításában, javítja a szövetekben létrejövő egyenletességet, elmulasztja a fájdalmat, fokozza a tapintó érzékelést, valamint újraalakítja a kezelt terület hőszabályozási folyamatait. A lökéshullám-terápia során a keletkezett hanghullámok útján a különféle szöveteket mechanikai stimulusnak vetik alá; ez a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. Ez a gyors és operációs beavatkozást nem igénylő konzervatív kezelés a mozgásszervi betegségekben (sarokfájdalom, teniszkönyök, izomcsomók) szenvedőknek ajánlott.

lévai kórház
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.