2023. február 2., 18:57

Tovább kell vizsgálni a Madarász-gyilkosságot - döntött a büntetőbíróság

A bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusa további kivizsgálásra visszaadta Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét az előkészítő eljárást lefolytató bíróságnak.

bazini Speciális Büntetőbíróság Madarász-gyilkosság
Fotó: TASR

Csütörtök délután helyt adott a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze által benyújtott indítványának, amihez csatlakozott a vádlottak, ifj. D. Ferenc és A. László ügyvédje is.

„A főtárgyalás során kiderült, hogy a vádlottak újabb bűncselekményt követtek el" - mondta Pamela Záleská, a Speciális Büntetőbíróság szenátusának elnöke.

Korábban a bíróság börtönbüntetésre ítélte Bugár Györgyöt, a Sátor-banda egyik tagját. Abból, ahogyan az esetet leírta, kiderült, hogy nem a Madarász-gyilkosságról, hanem Daniel Jánoška meggyilkolásáról beszélt. A vádlott beismerte, hogy köze volt Madarász meggyilkolásához.

Ifj. D. Ferencet és A. Lászlót korábban 25 évre ítélték, jelenleg börtönbüntetésüket töltik. Tavaly jogerősen szintén 25 év börtönbüntetésre ítélték Alsóhatár volt polgármesterét, idősebb D. Ferencet is. Több gyilkosság is szárad a lelkükön, amelyekkel a strómanok elhallgattatása volt a céljuk, valamint gazdasági bűncselekményeket követtek el. A volt polgármestert a Sátor-bandában elkövetett tetteiért is elítélték, a banda több tíz ember meggyilkolásáért felelős.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.