2024. február 29., 19:28

Tomáš: Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt – közölte Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi miniszter a Nagymihályban tartott kormányülésen. Csütörtöki kassai kihelyezett ülésén az autóiparral is foglalkozik a Kelet-Szlovákiába érkező autógyár kapcsán a kormány.

Erik Tomas
Fotó: TASR

Tomáš úgy véli, nagy kihívást jelent, hogy az emberek felkészülten várják nemcsak a Volvót, hanem magát az iparágat is, mivel a munkanélküliség négy százalék körül van. Tájékoztatása szerint az autógyár ötezer alkalmazottat fog foglalkoztatni, és további 12 ezer munkahely lesz a beszállító cégeknél. A minisztérium ezért képzési és átképzési programot indít.

A Volvo abban más, hogy komolyan érdeklődik a roma lakosok foglalkoztatása iránt. Meglátjuk, hogyan tudjuk ezt megvalósítani, de valóban erre helyezik a hangsúlyt. Romákat akarnak foglalkoztatni. Mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerüljön"

- mondta.

A miniszter elmondta, főként szlovák állampolgárokat szeretne foglalkoztatni a gyár. „Ha ez nem fog működni, és nem tudjuk szlovák állampolgárokkal betölteni a munkahelyeket, akkor természetesen mindent megteszünk, hogy harmadik országokból legálisan hozzunk be munkaerőt Szlovákiába. De ezeket mi fogjuk kiválasztani" - tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.